j.p

j.p

2014-12-16

Šventėms – ryškus ir švytintis makiažas


''Pamirškite rudus ir pilkšvus atspalvius! Šį šventinį sezoną pasitikite švytinti ir ryški – kai gamta spalvomis nebelepina, pats laikas jų įtraukti į savo makiažo paletę. Makiažo meistrai palydėti šiuos ir pasitikti ateinančius metus rekomenduoja ryškiomis tropinių vaisių ir spindinčiomis šiltų atspalvių metalo spalvomis. Ir nebijokite žėrėti – artimuosius ir svečius užburkite spindinčiu įvaizdžiu,’’ – skaitytojas drąsina Lietuvos šou pasaulio ir mados pasirodymų žvaigždes gražinanti Jolanta Poškaitė.

Nuotrauka: Tautvydas Stukas


Prieš šventes – skaistus veidas

Šį žiemos sezoną kasdienio makiažo tendencijos seka anksčiau buvusias – vis dar populiarus natūralaus ir skaistaus veido efektas. Jam sukurti naudokite lengvą, tačiau odos defektus gerai paslepiantį makiažo pagrindą, o skruostikaulius paryškinkite rožinių atspalvių skaistalais. Jei esate linkusi eksperimentuoti, tuomet šis sezonas priklauso būtent jums! Tais pačiais rožinių atspalvių skaistalais pasidažykite ir akis – taip išgausite naują efektą, naudodamos tą pačią priemonę.

Šventė spalvoms

Šiais metais šventiniam makiažui išsirinkite kuo daugiau spalvų ir trupučio drąsos. Šiuo metu itin madingi aukso, geltonos, žalios, mėlynos, violetinės, bordo, rožinės, oranžinės ir sidabrinės spalvos šešėliai. Be to, kaip susitarę, visi garsiausi mados namai teigia, jog šventėms būtina rinktis kuo daugiau blizgesio turinčius šešėlius. Akis taip pat padės išryškinti virš blakstienų pravesta stora sodrios spalvos linija – rinkitės įvairias formas, negailėkite linijai ir ryškumo.
Jokiu būdu švenčių metu nepamirškite savo lūpų! Puoškite jas ryškiais ir sodriais atspalviais: raudona, oranžine, fuksijos, bordo, violetine, ruda, auksine ar panašiomis spalvomis.


Pagrindinis ryškaus makiažo akcentas – spalvos. Puiki kombinacija triukšmingam šventiniam vakrėliui: ryškiai violetinės lūpos, tamsiai violetinės spalvos akių apvedimas bei paryškinta apatinė blakstienų linija, auksinio atspalvio antakiai ir ryškiai geltoni šešėliai.
Nuotrauka: Tautvydas Stukas
Jei spalvų norisi, tačiau aplinka įpareigoja atrodyti santūriau, pasinaudokite madingo makiažo taisykle Nr. 1: jokių taisyklių! Drąsiai paįvairinkite nuobodų ir niūrų akių apvedimą spalvomis bei eksperimentuokite su apvedimo forma! Šiuo atveju sekant pasaulines makiažo tendencijas juodas apvedimas buvo pagyvintas trimis skirtingomis spalvomis: violetine, rožine ir geltona.

Nuotrauka: Tautvydas Stukas

Šventinio maratono metu gaiviai atrodyti padės tinkamai pasirinkti auksinės spalvos ir jos atspalvių šešėliai. Juos lenga derinti ir su kitomis spalvomis, taip išgaunant romantišką ir lengvą įspūdį, derinant su šviesių atspalvių šešėliais, arba – sodrų ir intriguojantį, aukso šešėlius maišant su ryškiomis spalvomis.

Nuotrauka: Tomas Brazinskas

Per šventes taip pat nepamirškite ilgaamžės klasikos – ryškiai oranžinių arba sodriai raudonų lūpų bei ryškiaus vienspalvio (juodo ar tamsiai rudo) akių apvedimo. Pasirinkusios tokį derinį visuomet būsite tikra, kad atrodote nepriekaištingai, šventiškai ir gundančiai. Gražiai suformuoti ir tvarkingi antakiai šį makiažo derinį pavers itin prabangiu.
Norėdamos paįvairintį klasikinį šventinį makiažą, viršutinį akių voką padažykite auksiniais, bronziniais ar koralo spalvos šešėliais, o apatinę blakstienų liniją paryškinkite mėlyna, žalia, safyro arba turkio spalvomis. O jei esate nusiteikusi sublizgėti, naudokite specialią priemonę, ilgiau išlaikančią blizgius šešėlius ant viršutinio akies voko arba apatinės voko linijos.

Nuotrauka: Tomas Brazinskas


Nuotraukoms naudota kosmetika: Make Up For Ever, Jane Iredale, Inglot.

Žurnalas "STILIUS" nr 48; psl 34-35
rubrikoje: Mano stilius

Žurnalas "STILIUS" nr 48; psl 36 
rubrikoje: Mano stilius







Straipsnį draudžiama perspausdinti be nuorodos į šį puslapį arba "bloggerės" sutikimo
Straipsnį parengė Jolanta Poškaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą